43. Excursie ’t Zoet
t Zoet kent veel verhalen. Van hooiland tot suikerfabriek en van toekomstige hoogstedelijke ontwikkeling met duurzame groene technologische toepassingen door bedrijven. t Zoet: ieder plantje is een suikerfabriekje.
35. Café Restaurant Brouwerij de Beyerd
Dat jongensdromen soms werkelijkheid worden, blijkt uit de realisatie van Brouwerij de Beyerd. Hiermee herstelt De Beyerd in 2004 een stukje verloren Bredase traditie. Waar in 1628 aan
24. Historisch riool
In de negentiende eeuw begon men anders te denken over hygiëne. Daarom werden de grachten overdekt en ontstond er een grootschalig rioolstelsel. Een deel van het oude riool
46. Blossem Ketelhuis
Het karakteristieke ketelhuis van de voormalige Nibb-it fabriek is nu een hip kwaliteitsrestaurant: Blossem. Veel Bredanaars hebben bij Nibb-it gewerkt. Het zoutje dat in 1949 werd bedacht is